Click pentru mai multe produse
Nici un produs nu a fost gasit

Bilt Hamber Autoclay - Argila 200g - Regular / Medium / Soft auto clay

O argila medie ca abrazivitate pentru suprafetele contaminate sau pentru cei nu isi decontamineaza foarte des masina.

Citeste mai multShow less
96,90 RON (inclusiv TVA)
Alege tipul argilei:
Preferat0
Adauga la lista de dorinte(20)
Producator:
You may also like
Descriere

Argila vine intr-o cutie de plastic, intr-o cantitate generoasa. 

Culoarea alba este un avantaj, ajutand la depistarea contaminarii si a momentului oportun de impaturire.

Argila este conceputa sa fie folosita doar cu apa. 

E foarte utila pentru decontaminarea de primavara sau masinile ce nu au fost decontaminate de-a lungul mai multor ani.

- putere de curatare mare
- nu necesita un alt lubrifiant in afara de apa
- sigura pe vopsea, in pofida puterii de curatare
- raport calitate/pret excelent

Argila poate fi folosita pe vopsea, sticla, si jante. Utilizati întotdeauna argila separat pe fiecare tip de suprafate - adica, daca intai ati decontaminat jantele, nu mai folositi aceeasi argila pe vopsea, este foarte posibil ca praful (de placute de frane) de pe jante încorporate în argila sa zgârie vopseaua. 

Cand vrei sa speli masina, o vei gasi acoperita de o multitudine si varietate de contaminanti proaspeti, precum noroi, praf, bombe de la pasari si multe altele. Pe langa acesti contaminanti, vor exista o multime de contaminanti (la nivel mult mai mic) acumulati si lipiti de vopsea/lac de-a lungul timpului.

Acesti contaminati lipiti sunt greu de vazut, asa dupa spalare masina ta arata curata. Cu toate acestea, daca rulati usor degetele peste vopsea, se poate simti ca vopseaua se simte cu rugozitati. Aceasta rugozitate care se simte este datorata contaminantilor de pe vopsea.


Exemple de contaminanti sunt:

> praf de frâna - particule ascutite, se încorporeaza în vopsea
> contaminanti industriali 
> rasini din copaci - foarte lipicioase, adera ferm la vopsea

si exista multe alte tipuri de contaminanti la care masina dvs. este supusa in mod regulat.


Scoaterea Contaminantilor lipiti – Argila

În scopul de a elimina contaminantii lipiti si a restabili o suprafata fina ca sticla a vopselei, se foloseste argila pentru detailing. Lasand in urma o suprafata neteda (precum si foarte placuta la atingere), argila indeparteaza efectiv contaminantii lipiti/infipti in vopsea/lac. O spalare, oricat de migaloasa, nu poate face acest lucru. Prin aplicare de ceara sau sealant fara a decontamina masina, pur si simplu acoperim odata cu lacul/vopseaua si contaminantii. 

Inainte de decontaminare, intotdeauna spalati masina de contaminantii proaspeti. De asemenea, respectati indicatiile producatorului pentru o utilizare corecta. 

Aproximativ 40 - 50g de argila ar trebui sa fie suficiente pentru a decontamina o masina de clasa medie.
Este recomandat a rupe/taia batonul de argila in 2-3 parti mai mici. Daca masina este mai mare, folositi o bucata mai mare de argila.

Rulati bucata de argila ca o bila, apoi ca un carnacior si mai apoi aplatizati-o intre palme.
Cand faceti acest lucru, trebui sa va asigurati ca argial este moale si calda. Daca se raceste, se poate intari sau poate deveni fragila, lucruri ce pot cauza zgarieturi noi. De-a lungul procesului de decontaminare, trebuie sa ne asiguram ca argila nu se raceste sau intareste..

Lucrati pe suprafete mici, si incepeti cu plafonul, capota, apoi partile superioare ale lateralelor, apoi partile de jos ale lateralelor (precum la spalat, trebuie inceput cu partile mai curate ale automobilului). Inainte de inceperea decontaminarii fiecarui panou in parte, se poate pulveriza putin quick detailer si sterge cu o laveta pentru a indeparta posibilul praf/mizerie depusa dupa spalare, pentru a preveni posibilele zgarieturi.
Lucrati pe suprafete mici, de exemplu de 60 pe 60 cm. Pulverizati lubrifiant suficient ca suprafata sa ramana uda. De asemenea pulverizati si pe argila. Usor stergeti vopseaua cu bucata de argila cu miscari liniare dute-vino, aplicand o presiune foarte mica, doar cu degetele

Niciodata nu miscati argila pe vopsea uscata, iar daca suprafata incepe sa se usuce inainte sa fiti multumiti de decontaminare, mai pulverizati lubrefiant. Mentineti si argila umezita. Indata ce considerati decontaminata suprafata (ar trebui sa se simta foarte fina) indepartati lubrifiantul cu o microfibra curata si moale.

Impaturiti bucata de argila in mod regulat – pe langa mentinerea argilei calda, in acest fel veti obtine o noua suprafata curata cu care puteti continua lucrul. Tineti minte ca argila ridica particule ascutite, deci daca veti folosi o singura parte a argilei pentru o suprafata prea mare apare riscul de a induce zgarieturi datorita mizeriei inglobate si care inevitabil va ajunge in contact su vopseaua/lacul. Din acest motiv, impaturiti argila pentru a releva o suprafata curata si folositi mereu o presiune scazuta. Cand nu mai reusiti sa impaturiti argila pentru a descoperi o suprafata curata, aruncati bucata de argila.
Continuati pana cand ati decontaminat complet masina. 
In functie de agresivitatea argilei, veti indeparta partial sau complet ceara/sealant-ul aplicat anterior pe masina, deci dupa fiecare decontaminare este recomandata o sigilare a suprafetei (ceara/sealant). 


Note despre folosirea argilei

Argila este sigura daca e folosita cu grija. Poate provoca zgarieturi da nu este folosita corespunzator.

Intotdeauna impaturati argila ca sa apara o noua suprafata curata.

Mereu tineti argila si suprafata foarte bine lubrifiate.

Folositi doar o usoara (sau deloc) presiune aplicata cu degetele. 
Incearca sa lucrezi cu argila impreuna cu o manusa de nitril (sau ceva asemanator). Asa nu risti ca sa se ia mizeria din piele pe clay-bar si clay-barul sta mai bine lipit de manusa decat de pielea mainii (riscul de a scapa clay-barul pe jos se minimizeaza).

Daca bucata de argila cade pe jos, aceasta va ridica multa mizerie care va produce defecte vopselei, aruncati-o.

Mentineti argila calda si flexibila – daca se raceste, se intareste si devine sfaramicioasa si poate provoca zgarieturi.

Argila poate fi tinuta intr-un pahar cu apa calda (in special iarna) pentru a se incalzi.

Review disponibil pe Comuntatea pasionatilor de detailing.

Prezentare: 200g argila in cutie de plastic. Disponibil in varianta Soft, Medium si Regular.

Citeste mai multShow less
Detalii ale produsului

Referinte specifice

upc
00000355
Comentarii
Nici un comentariu

Meniu

Setari

Click pentru mai multe produse
Nici un produs nu a fost gasit

Creeaza un cont gratuit pentru a salva produsele preferate

Conectare

Creeaza un cont gratuit sa folosesti listele de dorinte.

Conectare